- 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (240-250g)
- Yarım Paket Hamur Kabartma Tozu (5g)
- Yemek Kaşığı Oda Isısında Tereyağı (120g)
- 1 Yumurta
- 1 1/2 Çay Bardağı Esmer Şeker (125g) (Toz Şeker
De Kullanabilirsiniz, Ama Bulabiliyorsanız Esmer Şeker Öneririz) (Esmer
Şekeri Kullanmadan Önce Rondoda Çekerseniz Daha Iyi Sonuç Elde Edersiniz)
- 1 Su Bardağı Süt (200ml)
- 1 Yemek Kaşığı Toz Zencefil
- 4 Yemek Kaşığı Su
- 1 Portakal Ve 1/2 Limon Kabuğu (Rendelenmiş)
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 4 Yemek Kaşığı Üzüm Pekmezi (Dut Pekmezi De
Kullanabilirsiniz)
- 2-3 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Taze Zencefil
- Birer Tutam Karabiber Ve Toz Karanfil (İsteğe
Göre)
Ekipman:
- 18 cm lik kare kek kalıbı veya pişirme kağıdı
serilmiş fırın tepsisi (ince ve yaygın bir kek elde etmek isterseniz)
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 175 dereceye ayarlayın ve
ısıtın
- Bir sos tenceresinde, tereyağı, pekmez, toz
zencefil, süt ve şekeri ısıtın. İçerisine portakal kabuğu rendesi ve limon
kabuğu rendesi ekleyip soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabına, un, hamur kabartma tozu eleyin,
üzerine tarçın ve 1 tutam karanfil ve çekilmiş karabiber ekleyin ve
harmanlayın
- Tereyağlı karışım, taze rendelenmiş zencefil ve çırpılmış
1 yumurtayı kuru karışıma ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
Kıvamı daha da yumuşatmak isterseniz 4 yemek kaşığı su veya süt
ekleyebilirsiniz.
- Karışımı seçtiğiniz kek kalıbına aktarın. İnce ve
geniş döktüğünüzde çok güzel bir görünüm elde edersiniz.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika
pişirin.
- Fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın
- Pudra şekeri serpiştirerek veya üzerine Vanilyalı
Puding ile servis edebilir, kahvaltıda, tereyağı ve marmelat ile
sunabilirsiniz.
bu tarifi çok beğendim, harika görünüyor..
YanıtlaSilAfiyet olsun Mine Hanım,sizin de tariflerinizi bekleriz.
Sil