Ana içeriğe atla

YER FISTIKLI KEK




Malzemeler:
 3 yumurta
1 paket şekerli vanilin
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 su bardağı fıstık kırığı (bir miktar daha ince çekilmiş fıstığı fırından çıkardıktan sonra kekinizin üzerine serpmek için ayırın)

Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şekeri mikserle köpük haline gelinceye kadar iyice çırpın.
Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Yer fıstığı ezmesini ekleyerek karıştırın.
Hamuru  yağlanmış kek kalıba aktarın.
Kekinizin üzerine fıstık kırıklarını bolca döküp180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine toz fıstıkları da kekinizin üzerine serperek dilimleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta