Malzemeler:
3 yumurta
1 paket şekerli vanilin
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 su bardağı fıstık kırığı (bir miktar daha ince çekilmiş fıstığı fırından çıkardıktan sonra kekinizin üzerine serpmek için ayırın)
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şekeri mikserle köpük haline gelinceye kadar iyice çırpın.
Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Yer fıstığı ezmesini ekleyerek karıştırın.
Hamuru yağlanmış kek kalıba aktarın.
Kekinizin üzerine fıstık kırıklarını bolca döküp180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine toz fıstıkları da kekinizin üzerine serperek dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder