Yaş Maya ile Ev Yapımı Ekmek Tarifi tarih: Aralık 18, 2020 Bağlantıyı al Facebook X Pinterest E-posta Diğer Uygulamalar Yaş Maya İle Evde Somun EkmekMALZEMELER1 paket Pakmaya Yaş Maya (40-42 g kadar) 1 tatlı kaşığı toz şeker 3,5 su bardağı su (700 ml) 1 kg un (10 su bardağı) 1,5 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞIBuzluktan aldığınız 40-45 g kadar Pakmaya Yaş Maya’yı oda sıcaklığında çözündürün. Çözdürdüğünüz Pakmaya Yaş Mayayı 1 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte karıştırın. Mayalı suyu oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin. 1 kilo unun üzerine beklettiğimiz mayalı karışımı ekleyin. Spatula ile karıştırdıktan sonra azar azar 500 ml suyu ilave edin. 10 dakika yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı ılık suda eritilmiş tuzu ilave edin. Tuzu ekledikten sonra biraz daha yoğurun. Hamuru bir kaba aktarıp üzerini kapatın ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Mayaladığınız hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve dört eşit parçaya bölün. Her bir hamuru avucumuzda yuvarlayıp top haline getirin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın Üzerini örtüp iki katı kabarması için oda sıcaklığında 45 dakika daha bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle biraz bastırıp bir kenarından tutarak tezgaha hafifçe vurarak büyümesini sağlayın. Hamuru ortasına kadar kıvırıp iç kenarlarını parmaklarımızla iyice bastırın. Karşılıklı kenarını da aynı şekilde ortasına getirip parmak uçlarınızla bastırın Daha sonra hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını avuç içimizle iyice bastırarak rulo elde edin. Rulo hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak yerleştirin. Üzerini örtüp son kez 45 dakika daha mayalandırın. Mayalandırdığımız ekmek hamurlarının kenarlarını keskin bir bıçakla kesikler oluşturun. Tepsideki hamurları fırına vermeden önce, fırının alt rafına içi su dolu bir kap yerleştirin. Ekmek hamurlarını önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Yorumlar
Yorumlar
Yorum Gönder