Ana içeriğe atla

Püf Noktalarıyla Muhallebi Nasıl Yapılır?

 

Püf Noktalarıyla Muhallebi Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının en köklü lezzetlerinden muhallebinin tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyor. Atalarımızın bizlere hediyesi bu sütlü tatlı tarifini geleceğe taşımak ise elbette bizlerin elinde. Hal böyleyken biz de doyumsuz tatların yaratıcısı Pakmaya Mutfağın Yıldızı olarak muhallebi nasıl yapılır, muhallebi yapımında nelere dikkat edilmelidir sorularını sizler için yanıtlamak istedik.

4 Aşamada Muhallebi Nasıl Yapılır?

Osmanlı’da saray mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan muhallebi, günümüzde hala güncelliğini koruyor ve hem küçüklerin hem de büyüklerin beğenisini topluyor. Üstelik her evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde yapılabildiği için de muhallebi tarifini herkesin mutlaka bilmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz.

Öte yandan her ne kadar çok zahmetli bir tatlı tarifi olmasa da yapım sürecinde özen ve dikkat gerektirdiğini ve muhallebiyi tam kıvamında yapabilmenin maharet istediğini de belirtmemizde yarar var. İşte tüm incelikleri ile 4 adımda muhallebi yapımı için bilmeniz gereken her şey...

Muhallebi Malzemeleri

●    1 litre süt
●    6 yemek kaşığı toz şeker
●    3,5 yemek kaşığı Pakmaya Buğday Nişastası
●    1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
●    2 yemek kaşığı tereyağı
●    1 yemek kaşığı un

Muhallebi Tarifi


1. Soğuk sütü geniş bir tencereye alın ve içine un, nişasta ve toz şekeri ilave edip çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.
2. Birbiriyle özdeşleşen karışımı orta ateşte pişirmeye başlayın.
3. Kaynamaya başlayan ve koyulaşarak ideal kıvama gelen muhallebinin altını kapattıktan hemen sonra tereyağı ile vanilyayı da ilave edip yeniden çırpın.
4. Servis kaselerine eşit bir şekilde dağıttığınız muhallebiniz soğuduktan sonra dilerseniz toz tarçın, çubuk vanilya, fındık veya taze meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 adımda pratik bir şekilde hazırlanabiliyor olsa da muhallebi tarifini uygularken her seferinde aynı sonucu almak pek de kolay olmuyor. Her yaptığınızda aynı kıvamda ve çocukluğunuzdan tanıdığınız lezzette muhallebiler elde etmek için ise Pakmaya Muhallebi’yi kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Dilerseniz damla sakızı lezzeti sunan Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile de dakikalar içinde enfes muhallebiler elde edebilir, böylece muhallebi nasıl yapılır sorusunun en pratik yanıtına ulaşarak kalan zamanınızı sevdiklerinize ayırabilirsiniz.

Muhallebi Yapımının Püf Noktaları

Tarif aşamalarından da görüldüğü gibi muhallebi yapımı fazla zahmet gerektirmiyor. Ancak en mükemmel muhallebiler için malzemeleri belirtilen adımlar doğrultusunda pişirmek ne yazık ki yeterli olmuyor. Geleneksel sütlü tatlılarımızdan biri olan muhallebinin aslına uygun lezzette olması, topaklanmaması, ideal kıvamı yakalayabilmesi için birkaç noktaya önem vermek gerekiyor.

Örneğin muhallebi yapımında öncelikle mutlaka tüm malzemelerin birbiriyle güzelce karışıp özdeşleştiğinden emin olunmalı. Bunun için ilk aşamada tencereye aldığınız malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırparak karıştırmak ve güzelce birbirine yedirmenizde yarar var. 

Bir diğer püf noktamız ise ideal muhallebi kıvamı için tereyağını son aşamada ilave etmekten geçiyor. Bu sayede muhallebi daha yoğun ve daha lezzetli bir kıvama kavuşuyor. Eğer her şeyi belirtildiği şekilde yapmanıza rağmen muhallebinizin kıvamı yeterince koyulaşmadıysa, ayrı bir kap içerisinde bir miktar nişastayı sütle açtıktan sonra muhallebiye ekleyebilirsiniz.

Ancak tam aksine, çok koyu bir kıvam elde ettiyseniz muhallebinin içerisine biraz daha süt ilave edip çırpıcıyla tatlıyı karıştırarak daha akışkan bir kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Pakmaya Mutfağın Yıldızı’ndan 3 Farklı Muhallebili Tarif

Muhallebi nasıl yapılır, tadan herkesin hayran kalacağı bir muhallebi lezzetine nasıl ulaşılır sorularını yanıtladığımıza göre şimdi de dilerseniz Pakmaya Mutfağın Yıldızı’nın en beğenilen muhallebili tarifleri ile içeriğimize devam edelim. İşte sevdiklerinizle birlikte tatlı anlar yaşamanıza önayak olacak muhallebili tarif önerilerimiz...

1. Kestane Kremalı ve Muhallebili Kütük Pasta

Pakmaya Muhallebi ile hazırlanan iç dolgusu ile benzersiz bir lezzete kavuşan bu pasta tarifi, harika görüntüsüyle özellikle çay saatlerine çok yakışacak! Kestane kremalı ve muhallebili kütük pasta tarifinin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Damla sakızı aromasıyla gönüllerde taht kuracak bu tatlı, ev halkının en yeni favorisi olacak kadar iddialı! Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin muhteşem lezzeti ve Türk mutfağının en sevilen ögelerinden kadayıfı bir arada sunan kadayıflı damla sakızlı muhallebi tarifi için tıklayın!

3. Balkabağı Püreli Muhallebi

Daima ideal kıvamda muhallebiler elde etmenizi sağlayan Pakmaya Muhallebi ile hazırlanan, balkabağı ile lezzetine lezzet katılan ve Pakmaya Sütlü Parça Çikolata ile iştah kabartan bir görünüme kavuşan balkabağı püreli muhallebi, 7’den 70’e herkesi etkisi altına alacak!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre