Ana içeriğe atla

Püf Noktaları ile Lezzetine Doyamayacağınız Ekşi Mayalı Ekmek Tarifleri

 

Püf Noktaları ile Lezzetine Doyamayacağınız Ekşi Mayalı Ekmek Tarifleri

237 Kez Görüntülendi | 4 ay önce

İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip ekşi mayalı ekmekler, en doyurucu sofraların baş tacı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son yıllarda popülaritesini iyiden iyiye artıran ekşi mayalı ekmekleri evde yapmak ise birkaç püf noktasına dikkat ettikten sonra çok pratik bir hale geliyor. 

Mutfaktaki en büyük yardımcınız Pakmaya da ekşi mayalı ekmek yapımında işinizi kolaylaştırmak için özel olarak geliştirdiği ekşi mayalı ekmek harçları ile binlerce yıllık ekmek geleneğini evinize taşımanıza destek oluyor. 

Biz de Pakmaya Mutfağın Yıldızı olarak yardımcı lezzetleri ile ön plana çıkan ve çok beğenilen ekşi mayalı ekmek tariflerimizi sizler için sıralamak ve sofralarınıza çeşit katmak istedik. Dilerseniz siz de listemizdeki tarifleri deneyerek sofra keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

1. Pestolu Ekşi Mayalı Ekmek

Her seferinde aynı mükemmel sonucu garantileyen ve ek maya kullanımına gerek duymadan tarifi hazırlamanızı sağlayan Pakmaya Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı ile yapacağınız pestolu ekşi mayalı ekmek tarifi için buğday unu, ılık su, tuz ve hazır pesto sosu elinizin altında olacak şekilde tezgahın üzerine sıralayarak işe koyulabilirsiniz. 

Tüm detaylarını buraya tıklayarak görüntüleyebileceğiniz pestolu ekşi mayalı ekmek tarifi servise hazır hale geldikten sonra dilimleyip isteğe göre avokado püresi, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, somon füme, taze biberiye gibi tatlarla da zenginleştirebilirsiniz.

2. Zeytinyağlı ve Cevizli Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek

Kahvaltının yıldızı olacak zeytinyağlı ve cevizli ekşi mayalı beyaz ekmek tarifi, ek malzemelerle öğün araları için de ideal bir atıştırmalık haline gelebiliyor. Pakmaya Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı kullanarak mükemmel bir yapıya kavuşturulan bu ekmekleri isteğe göre nar taneleri, kapari çiçeği turşusu ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek daha davetkar bir görüntü yaratabilirsiniz.

3. Sürme Peynir ve Ekşi Mayalı Ekmek

Sıradaki ekşi mayalı ekmek tarifimiz, üzerini süsleyecek lor peynirli, süzme peynirli, zeytin ezmeli ve bademli karışım ile damaklarda bayram havası estirecek bir lezzet sunuyor. Sürme peynir ve ekşi mayalı ekmek tarifi için gereken diğer malzemeler ve yapım sürecinin detaylarını ise buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. 

4. Ekşi Mayalı Beyaz Ekmekli Peynir

Mükemmel tatların bir araya gelerek oluşturduğu peynir topları ile lezzetine lezzet katacağınız ekşi mayalı ekmekler için Pakmaya Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı, buğday unu, ılık su, tuz ve zeytinyağına ihtiyacınız olacağını söyleyebiliriz. Ardından pişen ekmekleri tost ekmeği gibi dilimleyip ikiye böldükten sonra top şeklindeki peynirler ile süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Günün her saatinde atıştırmak için benzersiz bir lezzet alternatifi oluşturan ekşi mayalı beyaz ekmekli peynir tarifi için daha fazla detayı ise buraya tıklayarak ulaşacağınız sayfada bulabilimeniz mümkün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre