Ana içeriğe atla

Misafirlerinizi Mest Edecek 3 Kolay Islak Kek Tarifi

Kek tariflerinin baş tacı, adeta bir klasik olan ıslak kek; yumuşacık dokusu ve damakları saran efsane lezzetiyle hiç şüphesiz ki çayın en güzel eşlikçilerinden. Zaten tam da bu nedenle misafir ağırlanacağı zaman ikram olarak sunmak üzere ilk akla gelen lezzet ıslak kek oluyor.

Ancak doğal olarak bir süre sonra aynı tarifi uygulamak, sıradan sunumlar hazırlamak hem misafirler hem de ev sahipleri açısından can sıkıcı bir hal alıyor. Bu noktada alternatif tarif ihtiyacı doğuyor. Bizimse tam da bu ihtiyacınızı karşılayacak birbirinden özel olduğu kadar uygulaması da pratik olan 3 farklı tarifimiz var.

İşte misafirlerinizin tatmak için sabırsızlanacağı, kusursuz dokusu ve lezzetiyle beğeni toplayacak 3 farklı kolay ıslak kek tarifi...

1. Çikolata Tutkunlarına Vişneli ve Çikolatalı Islak Kek

Bitter çikolataya en çok yakışan tatlardan biri olan vişnenin ıslak kekle bütünleştiğinde ortaya nasıl harika bir lezzet çıkacağını şu anda hayal edemiyor olabilirsiniz, ama mutlaka deneyip görmelisiniz. Üstelik Vişneli ve Çikolatalı Islak Kek tarifini uygularken kakaosu içinde Pakmaya Mayalı Kek Harcı Kakaolu ile hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin gerekmeden kabardıkça kabaran harika bir kek yapacağınızı da belirtmeden geçmeyelim. Vişneli Çikolatalı Islak Kek tarifinin detayları için ise buraya tıklayabilirsiniz. 

2. Denemeye Kesinlikle Değer: Limonlu Islak Kek

Belki daha önce ekşi tadıyla meşhur olan limonu, dillere desten lezzetiyle ağızları tatlandıran ıslak kekle birlikte düşünmemiş olabilirsiniz. Fakat bu tarifi bir kez denediğinizde, bir daha vazgeçemeyeceğinizden eminiz. Neyse ki Pakmaya Mayalı Kek Harcı Sade kullandığınızda Limonlu Islak Kek’in hazırlık sürecini daha kolay, kekinizi daha kabarık ve lezzetli hale getireceksiniz. 

3. Hem Gösterişli Hem Pratik: Vişneli ve Bol Cevizli Islak Kek

Misafirlerinizin kalbini fethedecek, elinizin lezzetiyle mükemmel hale gelecek bu tarifte ise vişne kekin üzerini süslemek için değil, tat katmak için kullanılıyor. Vişneli ve Bol Cevizli Kek tarifini dekore etmek için ise tatlılara en çok yakışan kuruyemişlerden cevize yer veriliyor. Muhteşemliğini vişne ve cevizin birlikteliği ile Pakmaya Mayalı Kek Harcı Kakaolu ve elbette sizin el lezzetinize borçlu olan Vişneli ve Cevizli Islak Kek tarifinin detayları için tıklayın.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre