Ana içeriğe atla

Kahvaltı İçin Yapabileceğiniz 7 Pratik ve Farklı Tarif

 

Kahvaltı İçin Yapabileceğiniz 7 Pratik ve Farklı Tarif

3349 Kez Görüntülendi | 2 ay önce

Çeşitli kahvaltılıklar ve tariflerle donatılmış bir kahvaltı sofrası ile başlayan günün devamı da en az kahvaltı kadar harika geçecektir. Peki tüm ailenin eksiksiz bir şekilde sofrada buluşmasını sağlayacak bu kahvaltı için neler yapılabilir?

Mutfakların vazgeçilmezi Pakmaya Mutfağın Yıldızı olarak bugün sizler için hafta sonu kahvaltılarının yıldızı olacak birbirinden leziz 7 tarif listeledik. Üstelik listemizdeki her bir tarif, koşuşturmacayla geçen hafta içinde dahi mükellef bir sofradan feragat etmenizin önüne geçecek kadar pratik.

İşte günün en önemli öğünü olan kahvaltılara lezzet ve keyif katacak 7 farklı ve pratik tarif...

1. Yumurtalı Ekmek

 

Bayat ekmek dilimlerini değerlendirmenin en güzel yolu olan yumurtalı ekmek tarifi, bir tadanın bir daha vazgeçemeyeceği kadar leziz. Sadece birkaç dakikada servise hazır hale gelen yumurtalı ve Pakmaya Şekerli Vanilinli bu tarifin lezzetine lezzet katmak için dilerseniz üzerini taze meyvelerle süsleyebilir veya reçel, bal ya da peynir kullanabilirsiniz.

2. Pırasalı Kaygana

 

Pırasadan hiç hoşlanmayanların bile favorisi olacak pırasalı kaygana tarifi, kahvaltıda börek yemeyi sevenler için de mükemmel bir alternatif haline gelebilir. Üstelik Pakmaya Karbonat ile doyumsuz lezzetini kabartacağınız bu tarifi hazırlamak da gayet pratik. Pırasalı kaygana tarifinin detaylı yapım aşamalarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Kremalı ve Patatesli Omlet Sarma

 

Kahvaltıların vazgeçilmez ögelerinden omlet tarifini bir de kremalı ve patatesli denemeye ne dersiniz? Çocukların bayılacağı, tadına doyamayacağı kremalı ve patatesli omlet sarma için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

4. Kabaklı ve Peynirli Kahvaltı Keki

Şimdi de bildiğiniz kek tariflerinden farklı bir tarif ile karşınızdayız. Pakmaya Hamur Kabartma Tozu sayesinde yumuşacık ve ideal kabarıklığa kavuşan, kabaklı ve peynirli bu kahvaltılık kek tarifi, pratikliğiyle de gönülleri kazanacak kadar iddialı. Kabaklı ve peynirli kahvaltılık kek tarifinin tüm detayları ise burada!

5. Sosisli ve Dereotlu Çubuk Poğaçalar

 

Sosisli ve dereotlu çubuk poğaçalar, kahvaltıda çocukların ilgisini çekecek ve beğenisini kazanacak tarif arayışında olanların yardımına koşuyor! Enfes yapısını Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı’na borçlu olan sosisli ve dereotlu çubuk poğaça tarifinin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

6. Pastırmalı ve Sucuklu Mini Patates

Hazırlık süreci son derece pratik olan pastırmalı ve sucuklu mini patates tarifini tattıktan sonra, daha önce neden bu tarifi denemedim diyeceksiniz. Çünkü bu lezzet, hemen herkesin mutfağında bulunan malzemelerle çok kolay bir şekilde yapılabilmesine rağmen kahvaltı sofrasının yıldızı olacak kadar da harika!

7. Muzlu Pankek

 

Kahvaltı masasına tat katacak muzlu pankeklerin lezzet sırrı, Pakmaya Pudra Şekeri ile tatlandırılan pankek hamurunda gizli. Sofraya geldiği gibi kapış kapış gidecek muzlu pankek tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre