Ana içeriğe atla

Çikolata Tutkunlarına Özel 5 Farklı Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolata Tutkunlarına Özel 5 Farklı Çikolatalı Kek Tarifi

44 Kez Görüntülendi | 2 hafta önce

Binlerce yıldır damakları tatlandıran çikolata, sanıyoruz ki en çok da kek tariflerine yakışıyor. Eğer öyle olmasaydı, yüzlerce farklı çikolatalı kek tarifi de olmazdı. Durum böyle olunca tabii ki tarif seçmek de pek kolay olmuyor. 

Biz de karar sürecinizi biraz daha kolaylaştırabilmek için kolları sıvadık ve doyumsuz tatların yaratıcısı Pakmaya Mutfağın Yıldızı’nda yer alan onlarca çikolatalı kek tarifi içinden 5 tanesini sizler için bugünkü içeriğimizde mercek altına aldık. 

Siz de içeriğimizdeki tarifleri denemek için keklerinizin lezzetine lezzet katacak Pakmaya Çikolatalar’ı kullanarak benzersiz tariflere imza atabilirsiniz.

1. Beyaz Çikolatalı ve Kuru Meyveli Kakaolu Kek

Pakmaya Kakaolu Mayalı Kek Harcı ile hem enfes bir kakaolu kek lezzeti sunan hem de Pakmaya Beyaz Pul Çikolata ile efsanevi beyaz çikolata hazzını yaşatan bu tarifimiz, en klasik tarifleri bile farklı kılmaktan hoşlananlar için geliyor. Hem çay hem de kahveyle çok yakışacak beyaz çikolatalı ve kuru meyveli kakaolu kek tarifinin detayları için ise buraya tıklayın!

2. Fıstık Ezmeli Brownie Kek

Çikolatalı tariflerin mutluluk hormonu salgılamaya son derece yardımcı olduğunu biliyoruz. Hele de bu tarif hem Pakmaya Bitter Pul Çikolata, hem fıstık ezmesi, hem de ceviz içeriyorsa, adeta mutluluk dopingi etkisi yaratacağından emin olduğumuzu söyleyebiliriz. “Bir de ben deneyeyim” derseniz, fıstık ezmeli brownie tarifinin ayrıntıları için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

3. Fındık Kremalı Parça Çikolatalı Sufle

Sufle tariflerinin lezzetine diyecek bir sözümüz yok. Siz bir de Pakmaya Bitter Parça Çikolata ve fındık kreması ile taçlandırılan versiyonu deneyin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. İçerisindeki malzemelerin yanı sıra frenk üzümü ve iri parçalı Pakmaya Bitter Kurabiye Çikolatası ile dekore edilen fındık kremalı parça çikolatalı sufle tarifinin etkisi altına alamayacağı kimse olmadığını düşünüyoruz.

4. Çikolatalı Kontes Kek

Pakmaya Sade Mayalı Kek Harcı sayesinde nemli, yumuşak ve düzgün gözenekli bir yapıya kavuşan çikolatalı kontes kek tarifi, süsleme için rendelenmiş Pakmaya Sütlü Pul Çikolata ile lezzetinden önce görüntüsüyle akılları çeliyor. Pakmaya Bitter Pul Çikolata ile tatlandırılan iç dolgusu ise bir dilimin kimseye yetmeyeceğine dair ipuçları veriyor.

5. Baharatlı ve Lavanta Kokulu Kek

Kokusuyla mest eden lavantayı bir de çikolatalı kek tarifinde denemeye ne dersiniz? Bize güvenin, “keşke daha önceden deneseydim” diyeceksiniz! Fakat dert etmeyin, artık dilediğiniz zaman mutfakları lavanta kokusuyla saran, Pakmaya Bitter Pul Çikolata ile tatlandırılan baharatlı ve lavanta kokulu kek tarifini yapabilir, sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Bonus: Sürpriz Kek

İlk ısırıkta içerisindeki akışkan çikolatasıyla sürpriz yapan kek tarifimizle sizlere bir sürpriz yapmak ve bu tarifi de içeriğimize eklemek istedik. Benzersiz lezzeti, mükemmel dokusu ve Pakmaya Çift Renkli Damla Çikolata ile göz zevkine de hitap eden görüntüsüyle sizi de etkisi altına alacak sürpriz kek tarifi için tıklayın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre