Ana içeriğe atla

TAHİNLİ KURABİYE


Merhabalar,

Geçenlerde bir arkadaşımda denemiştim ve tadı damağımda kaldı sizlerle de patlaşmak istedim harika bir lezzet mutlaka deneyin. İşte tarifi;


Tahinli kurabiye

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Unu yoğurma kabına eleyin ve ortayı açıp ceviz hariç tüm malzemeleri koyup yoğurun,en son cevizi ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayıp fırın tepsinize dizin.
Dilerseniz üzerine susam serpebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta