Ana içeriğe atla

SARIMSAKLI ISPANAK SOTE

Merhabalar ,
  


Bir dönem İngiltere'de bir arkadaşım yapmıştı ve çok beğenmişti. Açıkçası uzun süredir yapmamıştım. Bugün yeniden denedim 😊

Malzemelerim;
Çok iri doğranmış ıspanak yada ufak yapraklı ıspanağı hiç doğramadan,sarımsak,zeytin yağı,tuz ve karabiber

Yapılışı:
Önce sarımsakları dikey olarak dilimleyip rengi dönene kadar kavurun. Sonra ayrı bir tabağa alın. 
Ispanakları tavaya atıp kavurun gerekirse ıspanakları 2 seferde soteleyebilirsiniz.
Son olarak sarımsakla karıştırıp üzerine tane karabiber çekin.

Afiyet olsun 
Sevgiler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta