Ana içeriğe atla

MELEK KEKİ

Merhabalar,

Sünger keke bayılıyorum,renkli karınca şekerlerle farklı birşey denemek istedim ve bayıldım. Ben Melek Keki adını verdim. Mutlaka deneyin :)


Malzemeler

6 adet yumurta,

6 yemek kaşığı toz şeker,

5 yemek kaşığı tepeleme un,

1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

1 tutam tuz

Renkli karınca şekerler


Yapılışı:
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı kaplara koyun,
Yumurta sarılarının için toz şekeri ilave edelim ve mayonez kıvamına gelene kadar çırpın,
Unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin,
Yumurta aklarının içine tuzu ilave edelim ve mikserle 10 dakika çırpın,
Yumurta aklarının üzerine yumurta sarılarını ilave ettikten sonra spatula ile alttan üste doğru yumurta aklarını söndürmeden karıştırın,
Sonolarak renkli şekerleri ilave edin.
Sonra unlu karışımı ilave edelim ve tekrar spatula ile attan üste doğru karıştıralım.
Karışımı 23 cm ebatlarındaki kalıba boşaltalım ve önceden ısıtılmış 175 ° fırında 30-35 dakika pişirin.
Vanilyalı Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına geldikten sonra kalıptan çıkarıp servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta