Ana içeriğe atla

AYVA VE AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Merhabalar,

Ayva çekirdeği oldum bittim baba enteresan gelmiştir. Islanınca jelimsi bir salgı salgılıyor. Gel gelelim bugün öğrendim ki bu salgının bir dünya faydası varmış. Tabii benim en çok dikkatimi çeken cilt için çok iyi bir maske oluşu :)

Ayva çekirdeğinin antioksidan özelliğiyle birçok faydası bulunuyor.

Nasıl yapılıyor bu maske?

Son derece basit ve zahmetsiz bu maskeyi yapmak için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.

Peki faydaları neler?

Cilt tonunu dengeler
Sivilcelere iyi gelir
Sivilce lekelerini giderir
Gözenekleri sıkılaştırır

Akne giderici ve arındırıcı


Parafin ve paraben içeren kremlerin ve şampuanların saç dökülmesine yol açtığı ve bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olduğu bilinen bir gerçek. Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüzparalarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.

Ayvanın Faydaları:

-Kalbi Güçlendirir.
-İnce bağırsak iltihabına karşı yararlıdır.
-Mideyi ve bağırsağı güçlendirici etkisi vardır.

Hazımsızlık Tedavisi:

-Kalp damar sağlığı için faydalıdır.
-Sinir sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir:

-İyileşmeyi hızlandırıcı etkisi nedeniyle grip ve nezle olanların tüketmesi önerilir.
-Meyvesi ya da meyvesinden hazırlanan komposto ve şurup ishalde kullanılır.
-Vücudu zinde tutucu özelliğiyle kendini yorgun ve bitkin hissedenler için faydalı bir yiyecektir.
-Varisi önleyici ve varis tedavisine yardımcıdır.
-Ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırmak için ayva hoşafı tüketilebilir.
-İdrar yolu iltihaplarında ayva kabuğunun kaynatılarak içilmesi tavsiye edilir.
-Fazla yenmesi kabızlığa neden olabilir.
-Çiğ yenmesi yerine komposto ya da reçel olarak tüketimi önerilmektedir.
-Ayva yapraklarından hazırlanan çayın içilmesi uyku problemlerinde olumlu etkiler gösterebilir.
-Boğazdaki şişlik için ayva yaprakları kaynatılarak suyuyla gargara yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta