Ana içeriğe atla

ZEYTİNLİ PUF AÇMA




Malzemeler;
  • 2 su bardağı süt ( 1 bardağı ılıktan biraz daha sıcak olucak)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar Un 
  • Zeytin ezmesi
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)


Yapılışı;
  • 1 bardak ılık sütte bir yemek kaşığı şeker ve elinizde ufaladığınız yaş maya eklenir.
  • İyice karıştırılır ve 3-4 dakika bekletin.
  • Unun bir kısmı kaba elenir ve ortasına elle bir çukur açılır, içine 1 bardak oda sıcaklığında süt, toz şeker, sıvıyağ, tuz, hazırladığınız maya koyun ve yavaş yavaş yoğrun.
  • ¼ Hamur elimize hafifçe yapışacak kıvama gelene kadar, azar azar üzerine un eklenir.
  • Hamur kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
  • Hamur yoğurduğunuzun neredeyse 2 katı olmuşsa mayalanır.
  • Mayalanan hamurdan parçalar alınır ve yağlanmış tezgahın üzerinde elle açın.
  • İstenilen miktarda zeytin ezmesi sürün.
  • Ortasından başlayarak uçlara kadar ileri geri hareketlerle rulo haline getirin.
  • İster simit gibi burarak sarılır, ister 3 adet yan yana rulo örgü yapın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine bir tepsi daha kapatılarak, 10-15 dakika daha bekleyin.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 ila 45 dakika pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre