ÇİKOLATALI ÇAY KURABİYELERİ




Malzemeler :
  • 1 su bardağı (227 gram) oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı,
  • Elenmiş ½ bardak pudra şekeri ,
  • Bir tutam tuz,
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi,
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata


Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve 2 parça yağlı kağıdı hazırlayın,
  • Tereyağı,şeker ve tuzu orta hızda mikserde köpük olana kadar çırpın,
  • Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin,
  • Mikserin hızını düşürerek yavaş yavaş unu ilave edip iyice çırpın,
  • Silikon spatula kullanarak damla çikoltaları ilave edip spatula ile karıştırın,
  • Küçük dondurma kepçeleriyle şekil vererek tepsiye dizin,
  • 10-12 dakika boyunca pişirin fakat üzeri kızarmadan beyazken çıkarın,
  • Soğuması için fırın telinizin üzerine dizip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • 2 hafta boyunca oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta muhafaza edin.


Yorumlar