Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI ÇAY KURABİYELERİ




Malzemeler :
  • 1 su bardağı (227 gram) oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı,
  • Elenmiş ½ bardak pudra şekeri ,
  • Bir tutam tuz,
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi,
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata


Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve 2 parça yağlı kağıdı hazırlayın,
  • Tereyağı,şeker ve tuzu orta hızda mikserde köpük olana kadar çırpın,
  • Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin,
  • Mikserin hızını düşürerek yavaş yavaş unu ilave edip iyice çırpın,
  • Silikon spatula kullanarak damla çikoltaları ilave edip spatula ile karıştırın,
  • Küçük dondurma kepçeleriyle şekil vererek tepsiye dizin,
  • 10-12 dakika boyunca pişirin fakat üzeri kızarmadan beyazken çıkarın,
  • Soğuması için fırın telinizin üzerine dizip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • 2 hafta boyunca oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta muhafaza edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta