Malzemeler :
- 1 su bardağı (227 gram) oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı,
- Elenmiş ½ bardak pudra şekeri ,
- Bir tutam tuz,
- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi,
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve 2 parça yağlı kağıdı hazırlayın,
- Tereyağı,şeker ve tuzu orta hızda mikserde köpük olana kadar çırpın,
- Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin,
- Mikserin hızını düşürerek yavaş yavaş unu ilave edip iyice çırpın,
- Silikon spatula kullanarak damla çikoltaları ilave edip spatula ile karıştırın,
- Küçük dondurma kepçeleriyle şekil vererek tepsiye dizin,
- 10-12 dakika boyunca pişirin fakat üzeri kızarmadan beyazken çıkarın,
- Soğuması için fırın telinizin üzerine dizip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- 2 hafta boyunca oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta muhafaza edin.
Yorumlar
Yorum Gönder