Malzemeleri:
125 g margarin
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 portakal rendesi(hamurun kıvamına göre biraz da suyu eklenecek)
1 paket kabartma tozu
Un
Kırık fındık
Yapılışı:
Margarin yumurta ve şekeri krema gibi karıştırın.
Ardından portakal rendesi,kabartma tozu ,un , 1 adet portakalın suyunu ilave edip hamur kıvamına getirin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde yapıp hiç bastırmadan fındık kırıklarına batırın.
170 derecede kızarmadan kurabiyelerin üzeri çatlayınca fırından alın.
125 g margarin
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 portakal rendesi(hamurun kıvamına göre biraz da suyu eklenecek)
1 paket kabartma tozu
Un
Kırık fındık
Yapılışı:
Margarin yumurta ve şekeri krema gibi karıştırın.
Ardından portakal rendesi,kabartma tozu ,un , 1 adet portakalın suyunu ilave edip hamur kıvamına getirin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde yapıp hiç bastırmadan fındık kırıklarına batırın.
170 derecede kızarmadan kurabiyelerin üzeri çatlayınca fırından alın.
Yorumlar
Yorum Gönder