Malzemeler:
Marine sos malzemesi:
- Soya sosu 50 ml
- Bal 2 çorba kaşığı
- Zeytinyağı 50 ml
Hindi malzemesi:
- Hindi bütün (orta boy) 1 adet
- Kereviz 600 gr
- Elma 400 gr
- Soğan 100 gr
- Karabiber 1 tutam
- Tuz 1 tutam
- Bayat ekmek içi 1 ekmek
Kestaneli pilav
malzemesi:
- Pilavlık pirinç 1 kg
- Kestane 1 kg
- Tarçın 1 tutam
- Tuz 1 tutam
- Tereyağı 200 gr
Yapılışı:
- Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin.
- Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın.
- Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın.
- Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin.
- Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun.
- Kestaneleri fırında pişirin ve soyun.
- Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun.
- En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın.
- Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır.
Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf
noktaları:
- Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün.
- Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın.
- Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
- Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün.
- Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder