Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA VE KESTANELİ KEK



Malzemeler:
  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram kestane şekeri
  • Kakao 

Yapılışı:
  • Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. 
  • Diğer tarafta yumurtaları, yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice çırpın. 
  • Çikolata ve tereyağı karışımına ilave edip harmanlayın. 
  • Un, vanilya ve kestane şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yuvarlak bir kalıpla kesin. 
  • Fırında 2-3 dakika bekletin. 
  • Üzerine kakao serpin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta