Malzemeler:
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 4 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 100 gram kestane şekeri
- Kakao
Yapılışı:
- Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Diğer tarafta yumurtaları, yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice çırpın.
- Çikolata ve tereyağı karışımına ilave edip harmanlayın.
- Un, vanilya ve kestane şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yuvarlak bir kalıpla kesin.
- Fırında 2-3 dakika bekletin.
- Üzerine kakao serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder