ÇİKOLATA VE KESTANELİ KEK



Malzemeler:
  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram kestane şekeri
  • Kakao 

Yapılışı:
  • Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. 
  • Diğer tarafta yumurtaları, yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice çırpın. 
  • Çikolata ve tereyağı karışımına ilave edip harmanlayın. 
  • Un, vanilya ve kestane şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yuvarlak bir kalıpla kesin. 
  • Fırında 2-3 dakika bekletin. 
  • Üzerine kakao serpin.

Yorumlar