Ana içeriğe atla

PUFFF SİGARA BÖREĞİ


Malzemeler:
1 paket margarin
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
Yeterince süt

Yapılışı:
Bir tavada margarini eritin ve soğutun.
Üç yufkayı da tek tek yağlayın ve üst üste dizin.
Yağladığınız yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi üçgen şekilde 16 eşit parçaya bölün.
İç için beyaz peyniri ufalayın ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Kesilen yufka parçalarının ucuna beyaz peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar koyun.
Köşelerini katlamadan kalın sigara böreği biçiminde sarın.
Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alın.
Kabın içine böreklerin üzerini tam kapatacak kadar süt ekleyin.
Börekleri sütün içinde 20-25 dakika kadar bekletin.
Bu sürecin sonunda da elinizle hafifçe sıkarak, yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene dek 25-30 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta