Malzemeler:
225 gr. oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
2,5 Su bardağı şeker
4 adet yumurta
3 adet limon rendesi
2,5 su bardağı un azar azar ekleyelim, kıvamı kekten biraz daha koyu ama akışkan olacak.
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 limonun suyu
Şekerli vanilin
3/4 su bardağı yoğurt
Krema için malzemeler:
100 gr. krem peynir veya labne
60 gr. pudra şekeri
1 limonun suyu
Yapılışı:
Kremalı limonlu kek yapılışı için fırınımızı önceden 170 C’de ısıtalım. Kek kalıbımızı yağlayalım ve içine un serpelim.
Karıştırma kabımıza tereyağı ve 2,5 su bardağı şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.
Ardından kabımıza yumurtaları teker teker ekliyoruz.
Ayrı bir kapta 3/4 su bardağı yoğurdu, 3 adet limon suyu ve limon rendesini karıştırıyoruz.
Yine ayrı bir kapta kuru malzemeleri ekleyip tereyağlı karışıma un ve yoğurt karışımı olmak üzere sırayla azar azar karıştıralım, un ile başlayıp unla bitirelim.
Hazırladığımız kek hamurununu kek kalıbımıza döküp daha önceden ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim. Piştikten sonra kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim.
Ardından kekimizi soğutma teline alalım ve soğusun.
Kremanın yapılışı:
Krema malzemelerinin tümünü mikser ile krema gibi çırpalım ve kekimizin üzerine dökelim. Daha sonra üzerine limon kabuğu rendesi serpelim.
This looks delicious!
YanıtlaSil