Ana içeriğe atla

KREMALI LİMONLU KEK



Malzemeler:
225 gr. oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
2,5 Su bardağı şeker
4 adet yumurta
3 adet limon rendesi
2,5 su bardağı un azar azar ekleyelim, kıvamı kekten biraz daha koyu ama akışkan olacak.
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 limonun suyu
Şekerli vanilin
3/4 su bardağı yoğurt

Krema için malzemeler:
100 gr. krem peynir veya labne
60 gr. pudra şekeri
1 limonun suyu

Yapılışı:
Kremalı limonlu kek yapılışı için fırınımızı önceden 170 C’de ısıtalım. Kek kalıbımızı yağlayalım ve içine un serpelim.
Karıştırma kabımıza tereyağı ve 2,5 su bardağı şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.
Ardından kabımıza yumurtaları teker teker ekliyoruz.
Ayrı bir kapta 3/4 su bardağı yoğurdu, 3 adet limon suyu ve limon rendesini karıştırıyoruz.
Yine ayrı bir kapta kuru malzemeleri ekleyip tereyağlı karışıma un ve yoğurt karışımı olmak üzere sırayla azar azar karıştıralım, un ile başlayıp unla bitirelim.
Hazırladığımız kek hamurununu kek kalıbımıza döküp daha önceden ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim. Piştikten sonra kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim.
Ardından kekimizi soğutma teline alalım ve soğusun.

Kremanın yapılışı:
Krema malzemelerinin tümünü mikser ile  krema gibi çırpalım ve kekimizin üzerine dökelim. Daha sonra  üzerine limon kabuğu rendesi serpelim.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre