TAVUKLU COLESLAW SALATA


Malzemeler:
1/2 tavuk göğüs eti
1 adet havuç
1 adet soğan
8 yaprak beyaz lahana
1 çay bardağı konserve mısır

Sos İçin;
1.5 çay bardağı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
Sarımsaklı çeşni ( yerine sarımsak da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp etlerini didikleyin ve lahana yapraklarını ince ince doğrayın.
Üzerine tuz ekleyerek 20 dk. bekletin.
Bol su ile yıkayarak suyunu süzün ve derin bir kaba havucu rendeleyin.
Soğanın kabuklarını soyup rendeledikten sonra mısırı ilave edin. 
Lahanalarla tavukları ilave edip harmanlayın.

Sos için; mayonez, limon suyu, sarımsaklı çeşni, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Hazırladığınız salata karışımının üzerine sosu ekleyip iyice harmanlayın.
1 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Yorumlar