Ana içeriğe atla

MİNİK SİMİTLER


Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
½ paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
Su
Tuz

Üzeri için;
2 çorba kaşığı pekmez
Susam
Su

Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına unu koyun.
Tuz ve şeker koyup ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı ortaya alın.
Mayanın üzerine süt ve zeytinyağını dökün.
Yumurtayı bu karışıma kırın ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını da ekleyin.
Karışıma biraz ılık su dökün.
Mayayı elinizle eritin.
Öncelikle ortadaki sıvıları karıştırın, sonra kenardan un alıp malzemeleri yoğurmaya başlayın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
Yuvarladığınız bu bezelere ince ve uzun bir çubuk şekli verin.
Bu çubukların ikiye katlayın, burgu burgu yaptıktan sonra iki uçlarını birleştirin.
Geniş bir kaba pekmezli suyu, diğer kaba susamı dökün.
Simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 20 dakika mayalanmaları için bekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta