Ana içeriğe atla

KUPTA TRAMİSU



Malzemeler :

Kakaolu kek;
2.5 su bardağı süt
1 yumurta
1 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı un
Yarım kutu labne peyniri

Islatmak İçin ;
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe

Üzeri için ;Kakao

Hazırlanışı : 
Bir tencerenin içerisine un,yumurta,şeker ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alın ve ılımasını bekleyin.
Ilındıktan sonra muhallebiye labne peynirini ekleyip mikserle 5dk çırpın.
Kupların dibine 1 er dilim kek yerleştirin ve sıcak su,şeker,kahveyi karıştırıp keklerin üzerlerine döküp muhallebiyide kuplara pay edip buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
Üzerlerine kakao serpiştirip soğuk servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta