Ana içeriğe atla

KÖZLENMİŞ BİBERLİ PATATES SALATASI



Malzemeler:
3 haşlanmış patates
3 közlenmiş biber
3 turşu
1 kase biberli zeytin
1 kase tane mısır
1 kase çeri domates
1 limon
1 tutam maydanoz
1 tutam roka
1 adet marul
zeytinyağı
limon

Yapılışı:
Patatesleri küp doğruyoruz. Közlenmiş biberleri doğruyoruz. Turşuyu, biberli zeytini ve çeri domatesi doğruyoruz. Maydanozu ve rokayı doğruyoruz. Hepsini bir karıştırma kabına alıyoruz. Mısırı koyuyoruz. Zeytinyağını, döküyoruz. Limonunu sıkıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz. Salatayı servis kabına koyuyoruz. Kenarlarına marul yaprakları koyarak servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta