KIYMALI ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler:
1 kg un
2 t.k tuz
Alabildiği kadar ılık su

İç malzemeleri;
Yarım kilo kıyma
2 büyük soğan
vıyağ 
1 t.k tatlı toz kırmızı biber
Tuz



Yapılışı:
Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun,
Cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın,
Bezeleri tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açın,
Yarım paket margarin ve 1 su bardağı sıvıyağı eritip bezeleri açınca aralarına sürün,
Elde ettiğiniz tabak büyüklüğünde hamurları elinizde de tepsinizin büyüklüğünde açın,
Yarısını tepsiye dizin,
Buarada soğanları kavurup kıymayı ekleyip pişirin. Piştikten sonra toz biber ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın,
Kalan yufkaları da tepsiye dizip üstüne erittiğiniz yağdan gezdirin.
200 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun

Yorumlar