Ana içeriğe atla

KIYMALI ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler:
1 kg un
2 t.k tuz
Alabildiği kadar ılık su

İç malzemeleri;
Yarım kilo kıyma
2 büyük soğan
vıyağ 
1 t.k tatlı toz kırmızı biber
Tuz



Yapılışı:
Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun,
Cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın,
Bezeleri tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açın,
Yarım paket margarin ve 1 su bardağı sıvıyağı eritip bezeleri açınca aralarına sürün,
Elde ettiğiniz tabak büyüklüğünde hamurları elinizde de tepsinizin büyüklüğünde açın,
Yarısını tepsiye dizin,
Buarada soğanları kavurup kıymayı ekleyip pişirin. Piştikten sonra toz biber ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın,
Kalan yufkaları da tepsiye dizip üstüne erittiğiniz yağdan gezdirin.
200 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta