Ana içeriğe atla

KATMER POĞAÇA



Malzemeler:
½ su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Arası için:
½ çay bardağı eritilmiş tereyağı
İç harcı için:
½ kalıp beyaz peynir
4-5 dal maydanoz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Süt, su ve mayayı bir kaba alın.
Üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın.
Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip ele yapışmayacak şekilde hamur kıvamına gelene kadar un ekleyin.
Hamurun üzerine bez örtüp mayalanması için 45 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün ve rulo şeklinde yapıp tekrar 8 eşit parçaya bölün.
Böldüğünüz 8 parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve yağın donması için buzdolabına koyun.
Yağlar donduktan sonra buzdolabından çıkarıp 8 parça üst üste dizilen hamurları tek hamur olacak şekilde açın ve sigara böreği gibi kesin.
Uç kısımlarına peynir ve maydanoz karışımından koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız ruloları tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün.
Tepside 1 saat mayalanmasını bekleyin, daha sonra 180 derece fırında pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta