Ana içeriğe atla

KAKAOLU TOPLAR



Malzemeler:
125 gr. margarin
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı toz ceviz

Yapılışı:
Tencerede margarini eritin.
İçine kakao ilave edip, süt ve şeker koyup, karıştırın.
Kaynayınca ocağın altını kapatın ve büyük bir kaseye alın.
Kakaolu karışım soğumadan bisküvileri içine ufalayın.
Sonra da yoğurun.
10 dakika bekletin.
Küçük tabakların içine hindistan cevizi, toz fıstık ve ceviz koyun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Topların üçte birini Hindistan cevizine bulayın.
Kalan topların yarısını cevize, yarısını da fıstığa bulayın.
Buzdolabında bekletip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta