Ana içeriğe atla

ISPANAKLI MAKARNA



Diyet yaparken en doğru makarna seçimi integral makarnadır.

İntegral makarna tam buğday unundan yapılmıştır. İntegral, kepek ve ruşeymi ayrılmamış anlamına gelir. Posa, mineral ve kompleks karbonhidrat açısından zengin bir besindir. Diğer karbonhidratlı besinlere göre 3 kat daha fazla posa içerir. Glisemik indeksi düşüktür. Bu özelliği sayesinde besinin midede kalış süresini  artırır ve doygunluğu sağlar. Rengi genellikle içerdiği tam tahıllardan dolayı, diğer makarnalara göre daha koyudur.

Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
Yarım paket (250 gram) makarna
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Parmesan yada eski kaşar rendesi

Yapılışı:
Bir tavaya zeytinyağını koyup, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve minik minik doğranmış sarımsakları koyun. 
10 dakika kadar sotelendikten sonra, üzerine ıspanakları ekleyin. 
Tuz, karabiber ve biraz muskat rendesi de ekleyip, pişmeye bırakın.
Başka bir tencerede de makarnaları haşlayın.Fakat tavsiyem biraz sert kalsın.Hamurlaşmış olmasın.
Ispanaklar pişince, içine haşlanmış makarnaları ekleyip, harmanlayın.
Parmesan rendesini üzerine serperek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta