ISPANAKLI MAKARNA



Diyet yaparken en doğru makarna seçimi integral makarnadır.

İntegral makarna tam buğday unundan yapılmıştır. İntegral, kepek ve ruşeymi ayrılmamış anlamına gelir. Posa, mineral ve kompleks karbonhidrat açısından zengin bir besindir. Diğer karbonhidratlı besinlere göre 3 kat daha fazla posa içerir. Glisemik indeksi düşüktür. Bu özelliği sayesinde besinin midede kalış süresini  artırır ve doygunluğu sağlar. Rengi genellikle içerdiği tam tahıllardan dolayı, diğer makarnalara göre daha koyudur.

Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
Yarım paket (250 gram) makarna
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Parmesan yada eski kaşar rendesi

Yapılışı:
Bir tavaya zeytinyağını koyup, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve minik minik doğranmış sarımsakları koyun. 
10 dakika kadar sotelendikten sonra, üzerine ıspanakları ekleyin. 
Tuz, karabiber ve biraz muskat rendesi de ekleyip, pişmeye bırakın.
Başka bir tencerede de makarnaları haşlayın.Fakat tavsiyem biraz sert kalsın.Hamurlaşmış olmasın.
Ispanaklar pişince, içine haşlanmış makarnaları ekleyip, harmanlayın.
Parmesan rendesini üzerine serperek servis edin.

Yorumlar