Ana içeriğe atla

HELLİM PEYNİRLİ FIRINDA PATLICAN



Malzemeler:
4 Adet Patlıcan Orta Boy
2 Adet Domates
4 Adet Yeşil Biber
İsteğe Bağlı Nane Yaprağı
İsteğe Bağlı Sarımsak
İsteğe Bağlı Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Adet Hellim Peyniri

Yapılışı: 
Patlıcanları ortadan enlemesine ikiye kesip, etli kısmını çıkaralım. Patlıcan kabuğunun kayık gibi görünmesi gerekiyor. Tuzla ovup fırın tepsisine yerleştirelim. Çıkardığımız içi küp şeklinde doğrayıp az sıvı yağda kızartalım. Domates ve biberleri küçük küçük doğrayalım, sarımsağı ezelim ve tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştıralım. Kızaran patlıcan içlerini de katalım. Hellim peynirini küp küp keselim, biraz kızartalım ve iç malzeme ile karıştıralım. Patlıcanların içini bu malzemeyle doldurup fırına verelim. Servis yaparken nane yaprağı ile süsleyince çok şık duruyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta