Ana içeriğe atla

FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ



Malzemeler:
4-5 adet orta boy kemer patlıcan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
4 adet domates
2 orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları boydan 4’e bölün ve parmak uzunluğunda doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzlayıp en az yarım saat bekletin. Yıkayıp karıştırma kabına alın.
Soğanı, biberi ve domatesi iri iri doğrayın. Sarımsakları soyup ikiye bölün.
Bütün sebzeleri bir kaba alıp üzerine yağ, tuz ve karabiberi atıp karıştırın.
Fırın tepsisine koyup üzerini folyoyla kapatın.
200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Daha sonra ağzını açıp 15 dakika kadar fırında tutup üst kısmın kızarmasını sağlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta