Ana içeriğe atla

FIRINDA HİNDİ TANDIR


Malzemeler:
2 tane hindi but
2 tane patates
2 tane havuç
1 avuç arpacık soğan
1 avuç kiraz domates
2 diş sarımsak
Taze biberiye
Taze kekik
3 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Hindiyi 2 çay kaşığı tuz ve ezilmiş sarımsakla ovup yarım saat dinlendirin,
Sebzeleri iri iri doğrayın, 
Fırın kabına sebzeleri, tuzu, taze baharatları ve yağı koyup harmanlayın,
Sebzelerin üzerine hindi budu oturtup ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. 
Fırının sıcaklığını 170 dereceye düşürüp yaklaşık 45 dakika daha pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta