Ana içeriğe atla

ENGİNAR ÇANAĞINDA BAKLA


Malzemeler:
6 adet enginar çanağı
1 su bardağı dolusu kadar iç bakla
1 büyük veya 2 küçük kuru soğan
Yarım su bardağı kadar taze bezelye
1 portakal suyu
Yarım limon suyu
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:)
Soğanları küp küp doğrayın. 
Yayvan bir tencereye dizdiğiniz enginar çanaklarının üzerine soğanları yerleştirin. 
Üzerine bezelyeler ve iç baklaları da paylaştırın. 
Tuzunu serptikten sonra, portakal ve limon suyunu dökün. 
Çok az da kaynar su ekleyebilirsiniz.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine zeytinyağını gezdirip, dereotu ile süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta