Ana içeriğe atla

DİYET KÖFTE (PROTEİN KÖFTESİ)



Malzemeler:
150 gr yağsız, derisiz, kemiksiz tavuk göğüs etinden kıyma
1 dilim çok tahıllı dilimli tost ekmeği
1 adet omega 3 yumurtası
1/4 su bardağı tatsız soya sütü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı düşük sodyum tuz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 adet yumurta akı
1-2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

Yapılışı:
Omega 3 yumurtası, kıyma, soğan, sarımsak ve baharatları çok sulandırmadan karıştırın.
Tost ekmeğini soya sütünün üstüne koyun.
Yumuşayan ve sütü çeken ekmeği, karışıma atın ve yoğurun.
Teflon tavayı kısık ateşte ısıtın ve tavayı yağlamak için keten tohumu yağı kullanın.
Karışımı dilediğiniz şekilde köfte haline getirip yumurta akı dolu bir kaseye batırın ve öğütülmüş keten tohumunun üstünde döndürün.
Köfteleri tavaya dizin ve üzerini kapatın.
Piştikten sonra üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta