Ana içeriğe atla

DAMLA SAKIZLI ŞEKERPARE


Malzemeler:
250 gr. un
60 gr. pudra şekeri
125 gr. tereyağı
25 gr. irmik
1 paket kabartma tozu
25 gr. toz badem
2 adet yumurta
1 avuç fındık – süslemek için
 
Şurup için Malzemeler:
1 kg. şeker
1 litre su
10 gr. damla sakızı

Yapılışı:
Şurup için bir tencereye su, şeker ve damla sakızını ekleyin ve kaynatın.
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın.
Ortasını havuz açın ve yağı, pudra şekerini ve yumurtayı birbirine yedirin, tamamen birleşince yoğurmayı bırakın.
Hamuru istenilen büyüklükte yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şurubu dökün ve çekmesini sağlayın.
Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta