CEVİZLİ TART



Malzemeler:
125 gr. margarin
2 bardak un
8 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
Krema İçin;
1 bardak toz şeker
1 bardak hazır çiğ krema
12 adet ceviz içi

Yapılışı:
Bir tencerede toz şekeri 1 çay kaşığı suyla kahverengi olana kadar karıştırarak, karamelleştirin.
İçine kremayı atıp, karıştırın.
2 dakika kaynatıp, kenarda bekletin.
Yağla birlikte unu karıştırın.
Dolaptan çıkmış soğuk suyu içine ekleyin.
Tuzu katın.
Yaptığınız hamuru, 1 saat dolapta bekletin.
Tart kalıbını yağlayın.
İçine hamuru yayın.
175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Cevizlerle süsleyin.
10 dakika daha pişirin.
Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Yorum Gönder