Ana içeriğe atla

CEVİZLİ TART



Malzemeler:
125 gr. margarin
2 bardak un
8 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
Krema İçin;
1 bardak toz şeker
1 bardak hazır çiğ krema
12 adet ceviz içi

Yapılışı:
Bir tencerede toz şekeri 1 çay kaşığı suyla kahverengi olana kadar karıştırarak, karamelleştirin.
İçine kremayı atıp, karıştırın.
2 dakika kaynatıp, kenarda bekletin.
Yağla birlikte unu karıştırın.
Dolaptan çıkmış soğuk suyu içine ekleyin.
Tuzu katın.
Yaptığınız hamuru, 1 saat dolapta bekletin.
Tart kalıbını yağlayın.
İçine hamuru yayın.
175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Cevizlerle süsleyin.
10 dakika daha pişirin.
Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta