Ana içeriğe atla

BAGET BOHÇA TARİFİ



Malzemeler:

8 tavuk baget
10 adet milföy
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta sarısı
3 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı zencefil
Zeytinyağ


Yapılışı:
Öncelikle bagetleri haşlayın,
Tuz,karabiber,salça,zencefil ve bir miktar zeytin yağını bir tavada karıştırıp 1 yemek kaşığı tavuk suyundan ilave edin.(Kalan tavuk suyundan çorba yapabilirsiniz)
Hazırladığınız karışımı milföyün içine yayıp eşit olarak dağıtın,
Ortasına bageti koyup kemiğin ucu dışarıda kalacak şekilde (bohça şeklinde) sarıp bir iple bağlayın,
Yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürün,
170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta