BAGET BOHÇA TARİFİ



Malzemeler:

8 tavuk baget
10 adet milföy
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta sarısı
3 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı zencefil
Zeytinyağ


Yapılışı:
Öncelikle bagetleri haşlayın,
Tuz,karabiber,salça,zencefil ve bir miktar zeytin yağını bir tavada karıştırıp 1 yemek kaşığı tavuk suyundan ilave edin.(Kalan tavuk suyundan çorba yapabilirsiniz)
Hazırladığınız karışımı milföyün içine yayıp eşit olarak dağıtın,
Ortasına bageti koyup kemiğin ucu dışarıda kalacak şekilde (bohça şeklinde) sarıp bir iple bağlayın,
Yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürün,
170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Yorumlar