Ana içeriğe atla

YUFKALI KÖFTE TARİFİ




Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırığı
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 adet Yufka

Üzeri için;
  • Yoğurt

Salça sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1/2  çay bardağı su.


Yapılışı:
  • Soğanı rendeleyin,
  • Diğer tüm malzemelerle birlikte kıymaya ekleyin,
  • Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğurun,
  • Harcı iki eşit parçaya bölün,
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin,
  • Kıymalı harcın bir parçasını yufkanın bir yarısının uzun kısmına boylu boyunca koyun,
  • Yufkoyu rulo yaparak sarın,
  • Yufkayı 2'şer parmak kalınlığında parçalar halinde kesin,
  • Kalan kıymalı harcı ve yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp kesin,
  • Köfteleri dibini yağladığınız fırın tepsisine dizin,
  • 210 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
  • Salça sos için yağı kızdırın,
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  • Toz biberi ekleyip şöyle bir çevirin,
  • Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın,
  • Köfteleri servis tabağına alın,
  • Üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre