YUFKALI KÖFTE TARİFİ




Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırığı
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 adet Yufka

Üzeri için;
  • Yoğurt

Salça sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1/2  çay bardağı su.


Yapılışı:
  • Soğanı rendeleyin,
  • Diğer tüm malzemelerle birlikte kıymaya ekleyin,
  • Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğurun,
  • Harcı iki eşit parçaya bölün,
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin,
  • Kıymalı harcın bir parçasını yufkanın bir yarısının uzun kısmına boylu boyunca koyun,
  • Yufkoyu rulo yaparak sarın,
  • Yufkayı 2'şer parmak kalınlığında parçalar halinde kesin,
  • Kalan kıymalı harcı ve yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp kesin,
  • Köfteleri dibini yağladığınız fırın tepsisine dizin,
  • 210 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
  • Salça sos için yağı kızdırın,
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  • Toz biberi ekleyip şöyle bir çevirin,
  • Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın,
  • Köfteleri servis tabağına alın,
  • Üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis yapın.


Yorumlar