Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırığı
- 1 avuç maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet Yufka
Üzeri için;
- Yoğurt
Salça sos için;
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 1/2 çay bardağı su.
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyin,
- Diğer tüm malzemelerle birlikte kıymaya ekleyin,
- Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğurun,
- Harcı iki eşit parçaya bölün,
- Yufkayı ortadan ikiye kesin,
- Kıymalı harcın bir parçasını yufkanın bir yarısının uzun kısmına boylu boyunca koyun,
- Yufkoyu rulo yaparak sarın,
- Yufkayı 2'şer parmak kalınlığında parçalar halinde kesin,
- Kalan kıymalı harcı ve yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp kesin,
- Köfteleri dibini yağladığınız fırın tepsisine dizin,
- 210 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
- Salça sos için yağı kızdırın,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip şöyle bir çevirin,
- Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın,
- Köfteleri servis tabağına alın,
- Üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder