Ana içeriğe atla

YER FISTIKLI PRATİK PASTA






Malzemeler:
125 gram margarin

80 gr bitter çikolata
2 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı yoğurt
Yetecek kadar yer fıstığı ezmesi
3 Adet yumurta
2 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Bardağı sıvıyağ
50 gr kakao
2 Su Bardağı un
Kırık yer fıstığı

Yapılışı:
Yumurta ve şeker tamamen homojen oluncaya kadar yüksek devirde çırpılır.
Sırasıyla; margarin, sıvıyağ, yoğurt, un, kakao,çikolata, kabartma tozu eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
Zemini yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına dökülen karışımın üstü yemek kaşığı yardımıyla düzeltilir.
170 derece ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişiririlir.
Süslemek için fıstık ezmesini çok az sulandırarak karıştırın.
Kekinizi ikiye bölüp kekinizin arasına ve kalan karışımı da kekinizin üstüne sürüp parça fıstıkları kekinizin üzerine serpin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta