Ana içeriğe atla

YER FISTIKLI KUPLAR





Malzemeler:
1 paket sade kurabiye
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı kırık yer fıstığı


Yapılışı:
Pudinginizi pakette tarif edildiği gibi hazırlayın ve biraz soğuyunca blederden geçirin böylece daha pürüzümüz ve yumuşak bir dokusu oluyor.
Bisküvilerinizde kupların üzerine birer tane bırakarak rondodan geçirin,
Rondodan geçirdiğiniz bisküvilerin üzerine kırık fıstıkları ekleyin,
Hazırladığınız karışımı kupların altına bir miktar koyup üzerine pudingten koyun,
Kuplarınızın üzerine bisküvi kırıklarından serperek soğumaya bırakın.
Soğuk servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta