Ana içeriğe atla

UN ÇORBASI





Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 4 su bardağı su tuz


Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı margarin 
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber 
  • 1 çay kaşığı nane


Yapılışı:
  • Öncelikle tencereye 1 çorba kaşığı margarin, un, yumurta ve tuz koyun,
  • Malzemeler çırpılırken üzerine soğuk su ilave edin,
  • Tencereyi ocağa koyulup 5 dakika kaynatın,
  • Çorbayı ocaktan indirmeden önce margarin, kırmızıbiber ve nane ayrı bir tavada kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta