Malzemeler:
- 4 adet kuzu incik
- 5-6 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 10-12 adet arpacık soğan
- 4 taze patates
- 2 havuç
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz-karabiber
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye kuzu incikleri koyun. Üzerine üstünü örtecek kadar su ekleyin ve incikler biraz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 – 1 saat 15 dk pişirin. Gerekirse su ilavesi yapın.
- Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Soğanları bütün bırakın, sarımsakları sadece bıçakla vurarak ezin. Patatesleri iri küp şeklinde, havuçları 2 cm. kalınlığında kesin.
- Ayrı derin bir tencerede yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Pişen kuzu incikleri tencereye alıp kavurmaya devam edin. Sonra patates ve havuçları ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. İnciği, pişirdiğiniz suyu (gerekiyorsa üzerine biraz daha su ilave edin) kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve ağzı kapalı olarak bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, limon suyunu ve biraz tuzu çırpıcıyla karıştırın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Sonra terbiyeyi tencereye boşaltın. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın.
- Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder