Ana içeriğe atla

TAVUKLU RULO BÖREK



Malzemeler:


1 kg yufka (6 adet)

1 adet orta büyüklükte bütün tavuk

2 adet orta büyüklükte kuru soğan

2 adet kırmızıbiber

3 adet yeşilbiber

Tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber

1 su bardağı tavuk suyu veya normal su

1 su bardağından biraz eksik

1 adet yumurta



Yapılışı:

Yıkanmış tavuk düdüklü tencerede, üzerini geçecek kadar su eklenerek ve bir miktar tuz eklenerek 15-20 dk kaynatılır.

Pişmiş ve soğutulmuş tavuk etleri parçalanarak didiklenir.


Diğer taraftan, soğanlar ay şeklinde doğranır, bir miktar sıvıyağında sotelenir, biberler ince ince doğranıp  eklenerek bir miktarda birlikte sotelenir ve ocağın altı kapatılır.


Sotelenmiş malzemenin üzerine, didiklenmiş tavuk etleri ve baharatları eklenerek harmanlanır, böreğin iç malzemesi hazırlanır.


Kalan sıvıyağın içine bir bardak et suyu veya su eklenerek karıştırılır.


Bir adet yufka açılır bu karışım bir fırça yardımı ile her yerine sürülür.


Yufka dört ucundan kare şeklinde bohça gibi katlanır.


Ortasında artı şeklinde kesilerek dört parçaya ayrılır.


Her parçaya bir miktar iç malzeme eklenerek rulo şeklinde sarılır ve yağlanmış tepsiye sıralanır.


Diğer yufkalarda bu şekilde sarılarak bitirilir.


Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre