Malzemeler:
1 kg yufka (6 adet)
1 adet orta büyüklükte bütün tavuk
2 adet orta büyüklükte kuru soğan
2 adet kırmızıbiber
3 adet yeşilbiber
Tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber
1 su bardağı tavuk suyu veya normal su
1 su bardağından biraz eksik
1 adet yumurta
Yapılışı:
Yıkanmış tavuk düdüklü tencerede, üzerini geçecek kadar su eklenerek ve bir miktar tuz eklenerek 15-20 dk kaynatılır.
Pişmiş ve soğutulmuş tavuk etleri parçalanarak didiklenir.
Diğer taraftan, soğanlar ay şeklinde doğranır, bir miktar sıvıyağında sotelenir, biberler ince ince doğranıp eklenerek bir miktarda birlikte sotelenir ve ocağın altı kapatılır.
Sotelenmiş malzemenin üzerine, didiklenmiş tavuk etleri ve baharatları eklenerek harmanlanır, böreğin iç malzemesi hazırlanır.
Kalan sıvıyağın içine bir bardak et suyu veya su eklenerek karıştırılır.
Bir adet yufka açılır bu karışım bir fırça yardımı ile her yerine sürülür.
Yufka dört ucundan kare şeklinde bohça gibi katlanır.
Ortasında artı şeklinde kesilerek dört parçaya ayrılır.
Her parçaya bir miktar iç malzeme eklenerek rulo şeklinde sarılır ve yağlanmış tepsiye sıralanır.
Diğer yufkalarda bu şekilde sarılarak bitirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder