Ana içeriğe atla

TAVA BÖREĞİ



Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç malzemeler;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz

Yapılışı:
Derin bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. 
2 kaşık sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavayı ısıttıktan sonra bir yufkayı ortalı bir şekilde tavaya serin, kenarları yanlardan sarkacak şekilde. 
Daha sonra sarkan kısımları üzerine kapatacağız.
Yarım yufkayı parçalayarak ( parçalar küçük olmasın, 3-4 parça yapabilirsiniz ) üzerinde 1 yufka serilmiş tavaya koyun.
Üzerine önceden hazırladıgımız karısımın yarısını gezdirin. 
Ardından yarım yufka daha parçalayın ve üzerine  beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanoz serpin.
Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak ekleyin ve yarım kalan karışımı da dökün.
En son kalan yufkayı da parçalayıp örttükten sonra kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
Bir yüzü 4-5 dakika kadar kızardıktan sonra tersyüz edip diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre