Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemeler;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz
Yapılışı:
Derin bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı iyice
çırpın.
2 kaşık sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavayı ısıttıktan
sonra bir yufkayı ortalı bir şekilde tavaya serin, kenarları yanlardan sarkacak
şekilde.
Daha sonra sarkan kısımları üzerine kapatacağız.
Yarım yufkayı parçalayarak ( parçalar küçük olmasın, 3-4
parça yapabilirsiniz ) üzerinde 1 yufka serilmiş tavaya koyun.
Üzerine önceden hazırladıgımız karısımın yarısını
gezdirin.
Ardından yarım yufka daha parçalayın ve üzerine beyaz
peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanoz serpin.
Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak ekleyin ve yarım
kalan karışımı da dökün.
En son kalan yufkayı da parçalayıp örttükten sonra
kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
Bir yüzü 4-5 dakika kadar kızardıktan sonra tersyüz edip
diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder