TAVA BÖREĞİ



Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç malzemeler;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz

Yapılışı:
Derin bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. 
2 kaşık sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavayı ısıttıktan sonra bir yufkayı ortalı bir şekilde tavaya serin, kenarları yanlardan sarkacak şekilde. 
Daha sonra sarkan kısımları üzerine kapatacağız.
Yarım yufkayı parçalayarak ( parçalar küçük olmasın, 3-4 parça yapabilirsiniz ) üzerinde 1 yufka serilmiş tavaya koyun.
Üzerine önceden hazırladıgımız karısımın yarısını gezdirin. 
Ardından yarım yufka daha parçalayın ve üzerine  beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanoz serpin.
Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak ekleyin ve yarım kalan karışımı da dökün.
En son kalan yufkayı da parçalayıp örttükten sonra kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
Bir yüzü 4-5 dakika kadar kızardıktan sonra tersyüz edip diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın.



Yorumlar