Ana içeriğe atla

SUSAMLI HİNDİ BUT DOLAMA




Malzemeler:
  • 1 hindi kemiksiz but
  • 7~8 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
  • 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sosu için
  • 100 ml krema
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/3 tablet tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu




Yapılışı: 
  • Hindi budunu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin. Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  • Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın. Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin. 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
  • Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz. Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre