Ana içeriğe atla

SEBZELİ BULGUR PİLAVI




Malzemeler :
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı :
Bulguru yıkayıp süzün. Diğer tarafta bir tencerenin içerisine ince doğranmış soğanı kavurun. ince ince doğradığımız biberleride ekleyin. Daha sonra küp küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine atıp karıştırmaya devam edin ve salçayı ilave edin. Domateslerin suyu çekilince, bulgurları tencereye boşaltıp kavurun ve suyunu ilave edip,tuzunu,karabiberini,kırmızı biberini de ekleyip kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekmeye bırakıp demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta