Ana içeriğe atla

PRATİK YAYLA ÇORBASI



Malzemeler:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı nane
7 bardak su
3 bardak yoğurt
Yarım bardak pirinç
1 adet yumurta

Yapılışı:
Pirinci iyice yıkayıp 3 su bardağı su ile haşlayın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
Haşlanan pirince yavaş yavaş ekleyin.
Kalan suyu ekleyip 1 kaşık yağı ilave edip biraz kaynatın.
Bir tavaya biraz sıvı yağ koyun,
Yağ kızdıktan sonra 2 yemek kaşığı naneyi de ekleyip karıştırın ve çorbanızın altını kapatın.
Biraz dinlendikten sonra servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta