Ana içeriğe atla

PİDE EŞLİĞİNDE HAVUÇ VE TAZE REZENELİ ÇORBA





Malzemeler:
1 kg havuç
2 adet taze rezene
1 soğan
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1,6 litre sebze suyu
100 ml krema

Pide için;
1 çay kaşığı rezene tohumu
250 gr  ekmek unu
1/2 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı + şekillendirme işlemi için ayrıca bir miktar daha zeytinyağı gerekecektir.

Yapılışı:
Bir tencerede havuç,rezene ve soğanı dilimleyerek koyun,2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip 20 dk kavurun.Ardından 2 diş soyulmuş sarımsağı ekleyin.Sebzeleri 20 dakika daha kavurun.
Sebze suyunu da kavrulmuş sebzelere ekleyip kaynatın ve 15 dakika hafifçe pişirin.
Pişen sebzeleri tamamen pürüzsüz bir karışım elde edene kadar blenderla karıştırın.

Pide yapılışı;
Rezene tohumlarını kokusunu yayana kadar yaklaşık 30 saniye kuru tavada kavurun.
Kavrulan rezene tohumlarınızı havanda ezip yoğurma kabına boşaltın üzerine un ve yarım çay kaşığı tuzu ilave edip karıştırın.
Sonra yağ ve sıcak su(60-75ml) ile hazırladığınız un karışımına ekleyin ve yumuşak fakat yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ayrı bir kaba 100 ml maya ve şeker el yakmayacak sıcaklıkta olan suda eritip hamura ilave edin.5 dakika boyunca yoğurun.
Hamurunuzu yağlanmış bir kabta 30 dakika boyunca kabarmaya bırakın.Mümkün olduğu kadar sıcak bir yer olmasına dikkat edin.
Daha sonra ellerinizi yağlayarak hamuru 8’e bölün ve ince oval şekli verin.
Kızmış olan bir tavada her iki tarafını da iyice pişirin..


Çorbanızın üzerine biraz krema gezdirerek rezeneli pidelerinizle servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta