Malzemeler:
1 kg havuç
2 adet taze rezene
1 soğan
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1,6 litre sebze suyu
100 ml krema
Pide için;
1 çay kaşığı rezene tohumu
250 gr ekmek unu
1/2 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı + şekillendirme işlemi için ayrıca
bir miktar daha zeytinyağı gerekecektir.
Yapılışı:
Bir tencerede havuç,rezene ve soğanı dilimleyerek koyun,2
yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip 20 dk kavurun.Ardından 2 diş soyulmuş
sarımsağı ekleyin.Sebzeleri 20 dakika daha kavurun.
Sebze suyunu da kavrulmuş sebzelere ekleyip kaynatın ve 15
dakika hafifçe pişirin.
Pişen sebzeleri tamamen pürüzsüz bir karışım elde edene
kadar blenderla karıştırın.
Pide yapılışı;
Rezene tohumlarını kokusunu yayana kadar yaklaşık 30 saniye
kuru tavada kavurun.
Kavrulan rezene tohumlarınızı havanda ezip yoğurma kabına boşaltın
üzerine un ve yarım çay kaşığı tuzu ilave edip karıştırın.
Sonra yağ ve sıcak su(60-75ml) ile hazırladığınız un
karışımına ekleyin ve yumuşak fakat yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar
yoğurun.
Ayrı bir kaba 100 ml maya ve şeker el yakmayacak sıcaklıkta
olan suda eritip hamura ilave edin.5 dakika boyunca yoğurun.
Hamurunuzu yağlanmış bir kabta 30 dakika boyunca kabarmaya
bırakın.Mümkün olduğu kadar sıcak bir yer olmasına dikkat edin.
Daha sonra ellerinizi yağlayarak hamuru 8’e bölün ve ince
oval şekli verin.
Kızmış olan bir tavada her iki tarafını da iyice pişirin..
Çorbanızın üzerine biraz krema gezdirerek rezeneli pidelerinizle
servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder