Ana içeriğe atla

PEYNİRLİ PİŞİ


Malzemeler:
3 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı instant maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Kızartmak için sıvı yağ,
İçi için 1  dilim beyaz peynir veya aynı miktarda lor peyniri

Yapılışı:
Bir kapta un, şeker ve mayayı karıştırın,
İçine suyu yavaş yavaş ekleyerek  elinizle karıştırın,
Bu arada tuzunu da ekleyin,
Hamur toparlanmaya başladıktan sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (yağsız bir hamur olduğu için elinize yapışabilir),
Hamuru toplayıp üzerine az miktarda un serpin ve bir bez örtün,
30-45 dk (hamur iki katına çıkana kadar) dinlendirin,
Hamurdan küçük parçalar koparıp avcunuzun içinde bastırın ve ortasına bir parça peynir koyup kapatın ve yuvarlayın,
Yuvarlakları un serptiğiniz bir bezin üzerine dizin,
Bu şekilde de 30 dk. kadar dinlendirin,
Yağı iyice kızdırın,
Yuvarlakları hafiçe bastırıp bir miktar yassılaştırın ve tavaya dizin,
Önlü arkalı kızartın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta