Ana içeriğe atla

PATLICANLI KÖFTE SARMA




Malzemeler:
3 tane patlıcan
1,5 su bardağı su
1 tane domates
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ (kızartmak için)
Domates salçası
Sivri biber

Köfte için;
250 gr. kıyma
Birkaç dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tane rendelenmiş soğan

Yapılışı:
Köfte için, tüm malzemeyi bir kaba alın ve yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Bu arada patlıcanları alacalı soyup boylamasına olacak şekilde, yanm santim kalınlığında dilimler kesin.
Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletin.
Daha sonra yıkayıp kurulayın.
Sıvıyağda patlıcanlan altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Fırından aldığınız köfteleri kızarttığınız patlıcanlarla sarın.
Dilimlenmiş domates ve biberlerle birlikte her bir köftenin üzerine kürdan saplayıp fırın kabına dizin.
Ayrı bir kapta sulandırılmış salça,ince kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi karıştırıp patlıcanlı köftenin üzerine gezdirin.
Sos ile birlikte bir süre daha fırınladıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre