Malzemeler:
3 tane patlıcan
1,5 su bardağı su
1 tane domates
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ (kızartmak için)
Domates salçası
Sivri biber
Köfte için;
250 gr. kıyma
Birkaç dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tane rendelenmiş soğan
Yapılışı:
Köfte için, tüm malzemeyi bir kaba alın ve yoğurun.
Köfte için, tüm malzemeyi bir kaba alın ve yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Bu arada patlıcanları alacalı soyup boylamasına olacak
şekilde, yanm santim kalınlığında dilimler kesin.
Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika
bekletin.
Daha sonra yıkayıp kurulayın.
Sıvıyağda patlıcanlan altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Fırından aldığınız köfteleri kızarttığınız patlıcanlarla
sarın.
Dilimlenmiş domates ve biberlerle birlikte her bir köftenin
üzerine kürdan saplayıp fırın kabına dizin.
Ayrı bir kapta sulandırılmış salça,ince kıyılmış maydanoz,tuz
ve karabiberi karıştırıp patlıcanlı köftenin üzerine gezdirin.
Sos ile birlikte bir süre daha fırınladıktan sonra servis
yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder