Malzemeler:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr kuşbaşı dana
7–8 adet arpacık soğanı
3 diş sarımsak
Et suyu 1.5 bardak
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Orta boy bir tencereye sıvıyağı
alalım, yarım kilo kuşbaşı dana etini ilave edip, suyunu salıp çekene kadar
karıştırarak pişirelim.
Arpacık soğanları ayıklayalım,
sarımsağı ayıklayalım ve etlerin üzerine alalım, karıştırarak kısık ateşte
sotelemeye devam edelim, soğanların rengi dönünceye kadar pişirelim.
Soğanların rengi değiştikten
sonra, etsuyunu, sirkeyi ve tuzunu, karabiberini ilave edip kapağını
kapatalım.
Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Etlerin pişip pişmediğini kontrol
edin, etler yumuşamış ise ayıklayıp soğanların boyunda küp küp doğradığınız
patatesleri ayrı bir tavada kızartıp yemeğinize ilave edin.
Patatesler ile birlikte 6-7
dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağınızı kapatın.
Pirinç pilavı ile servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder