Ana içeriğe atla

PATATESLİ PAPAZ YAHNİSİ



Malzemeler:

3 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr kuşbaşı dana
7–8 adet arpacık soğanı
3 diş sarımsak
Et suyu 1.5 bardak
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım, yarım kilo kuşbaşı dana etini ilave edip, suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirelim. 
Arpacık soğanları ayıklayalım, sarımsağı ayıklayalım ve etlerin üzerine alalım, karıştırarak kısık ateşte sotelemeye devam edelim, soğanların rengi dönünceye kadar pişirelim. 
Soğanların rengi değiştikten sonra, etsuyunu, sirkeyi ve tuzunu, karabiberini ilave edip kapağını kapatalım. 
Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, etler yumuşamış ise ayıklayıp soğanların boyunda küp küp doğradığınız patatesleri ayrı bir tavada kızartıp yemeğinize ilave edin.
Patatesler ile birlikte 6-7 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağınızı kapatın.
Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre