PATATESLİ PAPAZ YAHNİSİ



Malzemeler:

3 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr kuşbaşı dana
7–8 adet arpacık soğanı
3 diş sarımsak
Et suyu 1.5 bardak
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım, yarım kilo kuşbaşı dana etini ilave edip, suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirelim. 
Arpacık soğanları ayıklayalım, sarımsağı ayıklayalım ve etlerin üzerine alalım, karıştırarak kısık ateşte sotelemeye devam edelim, soğanların rengi dönünceye kadar pişirelim. 
Soğanların rengi değiştikten sonra, etsuyunu, sirkeyi ve tuzunu, karabiberini ilave edip kapağını kapatalım. 
Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, etler yumuşamış ise ayıklayıp soğanların boyunda küp küp doğradığınız patatesleri ayrı bir tavada kızartıp yemeğinize ilave edin.
Patatesler ile birlikte 6-7 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağınızı kapatın.
Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.



Yorumlar