PASTIRMALI TAVUK SARMA




Malzemeler:
  • 600 gram tavuk göğüs eti
  • 6 dilim pastırma
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil fıstık


Yapılışı:
  • Tavuk etini ince dövüp hazırlayın.
  • Derin bir yoğurma kabının içine doğranmış pastırma , galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlayın.
  • Baharatları, rendelenmiş soğanı içine katın.
  • Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp, şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak ya da tavada pişirin.
  • Sıcakken hemen fıstığa bulayıp, fırın kabına alıp 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyip sıcak olarak ikram edin.

Yorumlar