Ana içeriğe atla

PASTIRMALI TAVUK SARMA




Malzemeler:
  • 600 gram tavuk göğüs eti
  • 6 dilim pastırma
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil fıstık


Yapılışı:
  • Tavuk etini ince dövüp hazırlayın.
  • Derin bir yoğurma kabının içine doğranmış pastırma , galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlayın.
  • Baharatları, rendelenmiş soğanı içine katın.
  • Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp, şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak ya da tavada pişirin.
  • Sıcakken hemen fıstığa bulayıp, fırın kabına alıp 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyip sıcak olarak ikram edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta