Malzemeler:
- 600 gram tavuk göğüs eti
- 6 dilim pastırma
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil fıstık
Yapılışı:
- Tavuk etini ince dövüp hazırlayın.
- Derin bir yoğurma kabının içine doğranmış pastırma , galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlayın.
- Baharatları, rendelenmiş soğanı içine katın.
- Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp, şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak ya da tavada pişirin.
- Sıcakken hemen fıstığa bulayıp, fırın kabına alıp 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyip sıcak olarak ikram edin.
Yorumlar
Yorum Gönder